Valgaeren in RTV-programma 'Standpunt'

RTV Standpunt

RTV, de regionale televisiezender van de Kempen, had zondag 25 november auteur Kevin Valgaeren te gast om te praten over zijn nieuwste gothic novel Blackwell. Dat gebeurde in het duidingsprogramma Standpunt van presentator Ronny Daelman. De opnames vonden plaats in het metaalbedrijf Aurubis in Olen, dat zich voor de gelegenheid uitgebreid mocht voorstellen, gevolgd door een boeiend debat over de impact van een nakende Brexit. Valgaeren duikt in het begin van het programma op. Standpunt kan gratis online bekeken wordt via deze link: https://www.rtv.be/programmas/standpunt.

Signeersessie Kevin Valgaeren Hasselt

Affiche 2-1
Op zaterdag 1 en zondag 2 december organiseert vzw Indoorboekenmarkt voor de tweede maal een tweedehandsboekenmarkt in OC Kermeta (Diestesteenweg 204, 3510 Kermt) nabij Hasselt. Naast talloze boekhandelaars, kan u er ook een heleboel auteurs aantreffen. Zondag 2 december is ook Kevin Valgaeren van de partij. Hij signeert er van 11:00 tot 17:00 uur. Iedereen welkom. Meer informatie kan u vinden op www.vzw-indoorboekenmarkt.be.

Boekencast interviewt Kevin Valgaeren

boekencast-boekicon-3000x3000-300x300
Vorige week organiseerde cc de borre en de bibliotheek van Bierbeek een literaire avond met Kevin Valgaeren. In aanwezigheid van een volle zaal werd hij geïnterviewd door collega-auteur Steven Bogaerts. Ter voorbereiding trokken Steven en Kevin zich terug in een boekhandel na sluitingstijd en dat gesprek werd opgenomen voor Boekencast: een nieuwe reeks podcasts waarin Bogaerts uitvoerig het vuur aan de schenen van menig auteur zal leggen. U kan de podcast hier beluisteren.

Blackwell genomineerd voor Knack Hercule Poirotprijs

e7292e6b-1032-499a-8352-91c643d24e96
De Knack Hercule Poirotprijs is volwassen. Op 28 oktober maakt de jury op de openingsdag van de Boekenbeurs immers bekend wie er de 21ste Knack Hercule Poirot wegkaapt. De jury kiest de winnaar uit de Vlaamse misdaadromans die verschenen na 1 oktober 2017 en voor 1 september 2018. De boeken moeten beschikbaar zijn op de Boekenbeurs 2018. De jury maakte zopas de 5 genomineerden bekend. Naast een aantal ex-winnaars hebben we een nieuwkomer met Kevin Valgaeren. Ook Jos Pierreux, eerder al driemaal genomineerd, prijkt op de shortlist.

De genomineerden op een rijtje:
De jongen in het graf – Toni Coppers
Niets erger dan spijt – Jos Pierreux
Blackwell – Kevin Valgaeren
Bling Bling 3 – Jan Van der Cruysse
Dossier Feuerhand – Bob Van Laerhoven

Wie de 21ste Knack Hercule Poirot prijs en de daaraan verbonden geldprijs van € 5.000 en de gepersonaliseerde ‘Mont-Blanc-pen’ wint, kunt u live meemaken op zondag 28 oktober 2018 tijdens de openingsdag van de boekenbeurs.
Bij deze gelegenheid worden ook de Knack.be publieksprijs en de derde ‘Fred Braeckman’ award voor het beste thrillerdebuut uitgereikt.

Afspraak op zondag 28/10 om 11u30, in de Boek-o-Drôme in Hal 4 op de Boekenbeurs. Iedereen welkom.

Juryleden van de prijs zijn dit jaar voorzitter Geert Lambrecht (Knack Line Extensions), Linda Asselbergs (Knack Weekend), Johanna Spaey (Knack Focus, Feeling), Lukas De Vos (nws vrt.be, knack.be) , Patrick Van Gompel (VTM-nieuws), John Vervoort (Het Nieuwsblad - De Standaard).

Literaire avond: Kevin Valgaeren en de Gothic Novel

kevinvalgaeren2
Van Bierbekenaar Kevin Valgaeren verscheen dit jaar Blackwell, zijn vierde Gothic Novel. Zijn eerste roman De Ziener (2011) werd destijds meteen bekroond met de Schaduwprijs als beste spannende debuut van de Lage Landen. Ook het vervolg Bloedlijn (2012) kreeg opnieuw lovende kritiek. De derde roman Seance (2016) is een intrigerende mix van detective en bovennatuurlijke verschijnselen. Zijn jongste boek wordt naar verluidt het begin van een reeks romans over de mysterieuze onderzoeker Jericho Blackwell.

Tijdens deze literaire avond wordt de auteur geïnterviewd over de historische setting van zijn thrillers, over de mysteries die erin voorkomen en over zijn fascinatie voor griezelliteratuur.

De literaire avond vindt plaats op donderdag
15 november om 20:00 uur in cultuurcentrum de borre (Speelpleinstraat 10, 3360 Bierbeek). De inkom is gratis, maar vooraf reserveren is aangeraden. Reserveren kan hier.