Seance verschijnt in februari 2016

Seance_cover
Seance, het langverwachte nieuwe boek van Kevin Valgaeren, verschijnt in februari 2016 bij Lannoo.

Londen, 19de eeuw. Dr Francis Whitman, ooit een gevierd chemicus, wordt door een journalist gevraagd om een seance bij te wonen van het lokale fenomeen Elizabeth Archer. Zijn opdracht is om op wetenschappelijke wijze aan te tonen dat dit spirituele medium een oplichtster is. Het feit dat Miss Archer nooit in één ruimte te zien is met de geest die ze oproept en dat ze als twee druppels water op elkaar gelijken, maakt het werk van Dr Whitman aanvankelijk eenvoudig.

Maar niets is wat het lijkt, vooral wanneer er een dodelijk slachtoffer valt…


Seance is een duistere, historische thriller waarin passie, gruwel en spanning naadloos in elkaar worden verweven; een spannende roman in de Angelsaksische traditie.

Met zijn derde roman levert Kevin Valgaeren opnieuw een meesterwerk af.

Meer informatie kan u
hier vinden.

Valgaeren in gesprek met Kate Mosse

Kate Mosse

De Engelse bestsellerauteur Kate Mosse komt in november naar België om haar nieuwste boek De nacht van de vogels (The Taxidemist's Daughter) voor te stellen. Op dinsdag 10 november brengt ze een bezoek aan Standaard Boekhandel Aarschot. Voorafgaand aan een signeersessie zal Kevin Valgaeren een gesprek met haar hebben over haar boeken en over het schrijverschap. U bent vanaf 14.00 uur van harte welkom voor een persoonlijke ontmoeting Kate Mosse. De Standaard Boekhandel in Aarschot kan u vinden in de T. De Beckerstraat 12-14.

Kate Mosse werd vooral bekend met haar internationale bestsellers
Verloren Labyrint, Vergeten Tombe en Citadel: drie historische thrillers die zich afspelen in en rond Carcassonne. Verloren Labyrint werd, onder andere, in meer dan dertig talen vertaald. Na het afsluiten van die trilogie concentreerde Mosse zich op een reeks gothic verhalen en een al even duistere roman Wintergeest. De nacht van de vogels is een historische gothic novel over de dochter van een taxidermist die na het ontdekken van een lijk in de zoutwatermoerassen van Zuid-Engeland geconfronteerd wordt met een gruwelijk trauma uit haar jeugd. Kate Mosse schrijft naast romans en korte verhalen ook voor het theater. Ze is de mede-oprichtster van de Women's Prize for Fiction, schrijft voor verschillende dag- en weekbladen en maakt televisie- en radioprogramma's voor de BBC.