Valgaeren zetelt in jury Harland Awards

LOGO-Harland-Awards

De twee juryteams van de Harland Awards Verhalenwedstrijd zijn bekend gemaakt. De Harland Awards onderscheidt zich als de grootste prijs voor verhalen uit het Fantastische genre en kent elk jaar de prijs voor het beste Nederlandstalige fantastische verhaal toe. De toegezonden verhalen worden dit jaar in het specifiek beoordeeld op kwaliteit en originaliteit. De vakjury’s zullen in samenspraak de prijs van €1.000,- in april 2018 toekennen.

Al eerder maakte de organisatie bekend dit jaar met twee juryteams te gaan werken. De selectiejury bestaande uit drie experts zal de shortlist uit alle ingezonden verhalen samenstellen. De jury is bewust compact en gevarieerd in achtergrond. De juryleden hebben een expertise binnen de subgenres sciencefiction, fantasy of horror en zullen intensief met elkaar overleggen over de toegezonden verhalen en te geven feedback. De selectiejury bestaat uit Lisa Kuijvenhoven, hoofdredacteur De Futurist, Kevin Valgaeren, auteur van o.m. Seance en Abe van der Veen, verhalenverteller.

De conclaafjury kiest na de samenstelling van de shortlist middels een zitting het winnende verhaal. Er is gekozen voor een grote en gevarieerde jurysamenstelling waarin verschillende experts uit het boekenvak samenkomen. Op deze wijze zijn alle betrokkenen uit het boekenvak vertegenwoordigd. In het conclaaf zetelen acquierend redacteur bij Luitingh-Sijthoff Maarten Basjes, auteur en winnaar Harland Award Verhalenwedstrijd 2016 Roderick Leeuwenhart, auteur Tom Thys, professor literatuurwetenschappen Dr. Frank Brandsma (Universiteit Utrecht), Maria Postema, vertaler van o.m. The Hunger Games, Yves Delepeleire, redacteur bij de Vlaamse krant De Standaard, Monique Manshanden, boekhandelaar en bloggers Nanouk Meijer en Tim Rooijers.

De gekozen vorm van jureren stelt als doel om zoveel mogelijk verschillende experts een oordeel over de inzendingen te laten vormen en daaruit een weloverwogen winnaar te kiezen. Insturen van verhalen kan van 1 augustus 2017 tot en met 1 september 2017.
Meer informatie over de juryleden vind je hier.